Kinderen

Veel kinderen ervaren hun jeugd als een prettige tijd, waar ze later met plezier op terugkijken. Toch hoor je regelmatig over kinderen die niet lekker in hun vel zitten. Sommigen lijken overgevoelig te zijn voor indrukken van buitenaf, anderen hebben vervelende dromen of angsten.
Vaak worden er etiketten op deze kinderen geplakt zoals ADHD, dyslectisch, allergisch, nieuwetijdskind, hoog sensitief, onzeker, astmatisch, eczeemgevoelig. Er wordt echter zelden een oorzaak of een pasklare oplossing voor de klachten van deze kinderen gevonden.

In onze huidige maatschappij hebben kinderen het erg druk en staan ze aan een voortdurende stroom van indrukken bloot. Zo jong als ze zijn, rennen ze zichzelf voorbij en lopen ze de kans hun eigenwijsheid uit het oog te verliezen.

Door Reiki komen kinderen makkelijker in contact met hun eigen ik; dit zorgt voor een stuk ontspanning. Reiki kan zeker voor kinderen een oplossing bieden omdat zij van nature meer open staan voor de positieve werking van Reiki. Kinderen worden nog niet gehinderd door "het veel in hun hoofd zitten", zij laten zich nog meer leiden door hun gevoel.
Over het algemeen krijgt een kind door Reiki meer zelfvertrouwen, zit het lekkerder in zijn vel, kan het veel makkelijker met (onverwachte of moeilijke) situaties omgaan en kunnen angsten en klachten verminderen of zelfs verdwijnen.

Wanneer ik een kind een Reiki behandeling geef dan zal een erg jong kind tijdens de behandeling bij de ouder/verzorger op schoot zitten of, indien mogelijk, samen met de ouder plaatsnemen op de behandeltafel. Desgewenst kan eigen favoriete muziek meegenomen worden waar je kind graag naar luistert.
Als ouder of verzorger ben je vanzelfsprekend altijd bij de behandeling aanwezig.

 

Reiki tijdens de zwangerschap en na de geboorte 

Het geven van Reiki aan kinderen kan al tijdens de zwangerschap.
Het verzacht de klachten van de moeder tijdens de zwangerschap en zorgt ervoor dat ze ontspant.
Voor het ongeboren kind is de liefdevolle energie van Reiki heel goed, ook voor de binding tussen moeder en kind.

Na de geboorte kan Reiki helpen bij situaties zoals: huilbaby's, slapeloosheid en krampjes.
Reiki  kan de moeder ondersteunen bij vermoeidheid en herstel van het lichaam na de bevalling. Reiki zorgt voor de rust en kalmte waar je vlak na de geboorte zo een behoefte aan hebt.


  Namaste Webdesign